Få hjælp til gulvbehandling i Odense

Hvis dine gulve trænger til en kærlig hånd, er det altid en god idé at spørge de professionelle til råds. Hvis du tager kontakt til en håndværker, som ved noget omkring gulvbehandling, er du sikker på at du får tilbudt den rigtige behandling. Der kan være stor forskel på hvilken behandling de enkelte gulve har brug for. Hvis du har et virkelig slidt og medtaget gulv, kan det være nødvendigt med en afhøvling. Hvis det ikke står så slemt til, kan det være rigeligt at foretage en slibning af gulvet. Man kan vælge selv at kaste sig ud i behandlingen, men det kan kun anbefales hvis man har forstand på det og har en eller anden erfaring inden for det område. Hvis man aldrig har prøvet det før, skal man søge råd inden man kaster sig ud i det, da man ellers kan gøre stor skade på gulvet.

Gulvafslibning

gulvbehandlingHvis du har et massivt trægulv, som er spækket med ridser og andre skader, kan det være nødvendigt med en afslibning af gulvet. Denne form for gulvrenovering kan virkelig få dit gulv til at se nyt og flot ud. Det er den perfekte måde at friske dit gulv op på. Hvis du er i tvivl om hvilken behandling dit gulv har brug for, skal du kontakte et firma og få en gulvmand ud og kigge på gulvet. Han kan vurdere hvilken behandling, der er godt for dit gulv.

Gulvafhøvling

Som hovedregel skal der virkelig meget til, før man skal vælge at få foretaget en gulvafhøvling. Man skal desuden aldrig selv kaste sig ud i denne behandling, da det kræver mange års erfaring at styre maskinen. Det er en voldsom maskine, som kan volde meget skade på gulvet, hvis man ikke ved hvordan den håndteres rigtigt. Når alle andre muligheder er prøvet og brug op, kan man overveje at få foretaget en afhøvling. Maskinen vil typisk høvle 3-4 mm af gulvet, som kan få bugt med svære skader. Man kan bl.a. fjerne skævheder, ujævnheder og dybe hakker. Når du har fået en professionel gulvmand til at afhøvle dit gulv, skal du vælge hvilken form for behandlingen gulvet skal have. Et gulv kan ikke stå ubeskyttet og derfor skal det have en form for behandling. Det kan f.eks. være lud, olie, voks, sæbe, lak eller noget helt andet.

Du kan også gøre det selv

Hvis du har modet og bare lidt kompetence, kan du prøve at kaste dig ud i gulvbehandlingen selv. Du kan sagtens slibe dit gulv selv, hvis du søger råd og vejledning hos de professionelle. Du kan leje slibemaskiner i de fleste byggemarkeder. Her kan du desuden få råd og vejledning, hvis der er noget du er i tvivl om. Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt. Når du lejer en slibemaskine, skal du desuden huske at købe sandpapir samt den behandling du ønsker at give gulvet, når du er færdig med at slibe det. Det kan f.eks. være lak, lud eller olie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *