For pårørende til hjerneskadet

Skulle der være en i familien, der er ramt af svære hjerneskader eller sindslidelser, kan man som pårørende på Faaborg og Midtfyn benytte sig af de gode muligheder for botilbud. Her er der trygge og rolige omgivelser, som er med til at skabe det bedste og mest afslappende miljø for dem, der har brug for denne ekstra pleje. Og som pårørende til hjerneskadet er man altid velkommen til at komme og besøge dem, ligesom der kan findes fornuftige faciliteter til at man kan bruge al den tid, man har mulighed for og lyst til, med sine kære. Der skal være fokus på at forudsætningerne er til stede for at man kan have en hyggelig tid og nogle dejlige stunder, uden nogen bekymringer.

Info til pårørende til hjerneskadet

glædePå Faaborg og Midtfyn findes flere bosteder, hvor den primære målgruppe er personer med svære hjerneskader eller en anden form for sindslidelse. I forhold til hjerneskader kan der ses meget stor variation i disse typer skader, og området inden for behandling og pleje er derfor meget bredt. Borgernes adfærd som følge af hjerneskader er sjældent ens. Derfor er tilgangen for plejerne til opholdet at trække så meget så muligt på deres viden inden for psykiatri og neuropædagogik, så alle former for påvirket adfærd kan tages stilling til og håndteres på den bedste og tryggeste måde. Som pårørende til hjerneskadet er man selvfølgelig altid interesseret i at vide så meget som muligt om de tilbud, der er at finde. Der skal være plads til såvel ældre som ekstra plejekrævende personer, ligesom kortere ophold i forbindelse med behandlingsforløb også altid er en mulighed.

De forskellige botilbud på Faaborg og Midtfyn drives af organisationer, der løbende har tilpasset sig til den udvikling inden for behandlingsmetoder, samt den eksisterende lovgivning på området, for at kunne tilbyde de bedste faciliteter. Områderne er velholdte, og personalet professionelt og fleksibelt, til mest mulig gavn for såvel beboere som deres familier. Afhængig af den enkelte borgers tilfælde er det muligt at blive passet i dertil indrettede hjem og faciliteter, men er behovet for pleje mindre end normalt kan der arrangeres boliger, hvor man kan bo lidt mere privat.

Gode arrangementer for pårørende til hjerneskadet

Er der tale om en særlig dag for en beboer på bostederne, eksempelvis en fødselsdag, er der naturligvis mulighed for at kunne fejre det med venner og familie i kraft af et særligt arrangement. Der er mulighed for at blive ekstra forkælet med god mad og besøg af de nærmeste. Herudover bliver der arrangeret andre festligheder på bestemte tidspunkter af året, som for eksempel sommerfester, hvor beboerne og deres plejere ligeledes kan blive vartet op med mad og dessert. Der blive på visse bosteder også afholdt fester på andre tider af året, hvor familier kan komme og spise eller danse og lytte til noget godt livemusik. Endelig gøres der alle steder på Faaborg og Midtfyn en dyd ud af at fejre højtider som jul, hvor julepynt og julemad er med til at give beboerne en dejlig og hyggelig oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *