Giv huset landlig charme med et stråtag

Sønderjylland er kendt for sin landlige idyl, og der hersker da også en helt bestemt charme i denne sydlige del af landet. Der er større byer såsom Aabenraa, Tønder og Haderslev men også et væld af mindre omkringliggende og spredte landsbyer, som virkelig må siges at være omdrejningspunktet for den sønderjyske charme. Der er noget ganske særligt over en så dansk udsigt med marker og gamle stråtækte huse. Men faktisk er det ikke kun ældre huse, der har fået belagt taget med stå – det er bestemt også muligt at få stråtag på nye bebyggelser og ejendomme. Det kan være helt utrolig charmerende og passe til omgivelserne, hvis man for eksempel netop har købt hus et idyllisk sted på landet i Sønderjylland. Et stråtag på den rette bygning vil virkelig se flot ud og ydermere være en rigtig fin og naturlig tagløsning på bygningen.

Et stråtag af bedste kvalitet

Hvis man således har besluttet sig for at ens nye hus eller bebyggelse skal have stråtag, skal man begynde at se sig om efter en dygtig og erfaren stråtækker, der kan stå for arbejdet. Dem er der heldigvis en god del af i det sønderjyske. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilken type strå, der bliver benyttet, for det varierer fra hustype til hustype. For eksempel i forhold til hvordan selve tagkonstruktionen egentlig tager sig ud. Desuden er der mulighed for at vælge mellem flere forskellige sorter af strå, men man skal her også være opmærksom på, at kvaliteten af de forskellige sorter ændrer sig fra år til år alt efter høstens udbytte. En stråtækker vil dog som regel have et ordentligt lager til rådighed, hvorfra man kan vælge den type stråtag, man synes bedst om. Det er altså bestemt anbefalelsesværdigt at konsultere en professionel ståtrækker, før man kaster sig ud i et sådant større tagprojekt, og de fleste steder kan man spørge efter og få et uforpligtende tilbud at forholde sig til i første omgang – Det kan du her.

Andre ting at tage højde for med et stråtag

Når man vælger et stråtag, er der en række forskellige punkter, man skal være opmærksom på i forhold til vedligeholdelse og forsikring. Strå kræver jo en smule kærlig behandling for at kunne holde så længe som muligt, og faktisk tilbyder de fleste stråtækkere da også en form for vedligeholdelsesservice, som man kan tilkøbe – og dermed få tjekket op på tagets kvalitet én gang eller to i løbet af en længere periode. Så er man også sikker på, at taget vil tage sig bedst ud og beholde sit landlige og charmerende udtryk. Man skal ydermere holde sig et par forsikringsmæssige anliggender for øje, når man anlægger et stråtag på sit hus. Der bør nemlig være mulighed for at give den bedste brandsikring, hvis man sørger for at brandsikre indersiden med for eksempel gips. Det er helt klart anbefalelsesværdigt at være på den sikre side, og det ændrer jo bestemt ikke på det flotte slutresultat, når hele taget er belagt med strå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *