Gør boligen mere miljøvenlig med en Toshiba varmepumpe

ER du en af de mange mennesker, der går og drømmer om, at gøre boligen mere miljøvenlig? Der er i dag kommet mere og mere fokus på, hvordan man kan udskifte kul og olie til opvarmning af boligen. Det er blandt andet også derfor, at flere og flere mennesker vælger at investere i en varmepumpe til boligen. Varmepumpens funktion er, at opvarme din bolig hvad enten det er luften eller vandet. Med en varmepumpe får du ikke kun en varmekilde, der er nem og bruge, du får endvidere en varmekilde, der kan hjælpe med, at reducere din varmeregning betydeligt. Det er de seneste år blevet meget populært, at installerer varmepumper i sommerhuse, som tidligere er blevet opvarmet med fyr, el eller brændeovne. Fordelen ved varmepumpen er her, at du selv med et enkelt klik på en fjernbetjening kan styre temperaturen i huset. Derudover mindsker man chancerne for, at vandrørene i sommerhuset fryser til, og springer hen over vinteren, da varmepumpen sikrer, at temperaturen er over frysepunktet året rundt.

pumpe udendørs

Forskellige typer af Toshiba varmepumpe

Når man taler om varmepumper findes der to forskellige typer. Der findes luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper. Med en luft til luft varmepumpe opvarmer du huset ved hjælp af luft lidt ligesom en aircondition. Den fungerer således, at der er en pumpe, der udskiller det varme luft fra luften udenfor, og transporterer den videre til en pumpe, der er installeret indenfor. Det betyder, at den varme, der er i luften udenfor bliver transporteret ind i boligen. Luft til luft varmepumper er sjældent effektive nok til, at opvarme en stor villa. Derfor ser man også oftest denne type varmepumper i sommerhuse, hvor der er et mindre areal, der skal opvarmes. Grunden til, at man skal vælge en sådan varmepumpe er, at man hurtigt vil kunne se en reducering i varmeregningen. Den anden type af varmepumpe der findes er luft til vand varmepumpen. Den fungerer næsten på samme måde. Her er det dog ikke luft der opvarmer huset, men derimod vand. Pumpen bruger energien fra luften udenfor til at opvarme vandet, som man har i den installerede vandbeholder. Dette vand kan bruges til gulvarme, radiatorer og så videre. Denne metode er mere anvendelig og udbredt i større huse, fordi vandet har mulighed for, at blive transporteret rundt til alle rum.

Sådan finder du den bedste Toshiba varmepumpe

Toshiba udbyder som sagt varmepumper, og du har både mulighed for, at købe dem i en fysisk butik eller over internettet. Hvis du ikke i forvejen har særlig meget forstand på varmepumper anses det altid for en god idé, at få en ekspert til at hjælpe med udvælgelsen. Nogle steder har man mulighed for, at få en fagperson ud til sit hus. Her vil man hurtigt kunne vurdere, hvilken løsning, der vil være den bedste til opvarmningen af dit hus. På denne måde sikrer du dig, at du igennem råd og vejledning ender med den bedste og billigste løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *