Hvordan virker kompressionstights?

Der har længe været snak om, om hvorvidt kompressionstights rent faktisk virker. Det er ikke blevet dokumenteret, at kompressionstights rent faktisk virker, men det er almen kendt, at de faktisk forbedrer ens spil, uanset om det er håndbold du spiller, eller om det er noget helt andet.

Måden hvorpå man regner med at kompressionstights virker er ved at dine tights sætter et bestemt tryk, det helt rigtige sted på din krop. Det er ikke kun et tryk, som du vil opleve, men faktisk overalt på din krop, hvor dine kompressionstights skal sidde. Hvis du er bange for at du kan mærke, at du har dine kompressionstights på, skal du også bare tage det helt roligt – du vil mærke det i starten, fordi at du tænker over det, men når først du er vant til at have kompressionstights på, vil alt gå som smurt.

Der er mange holdninger til hvor meget kompressionstights virker. Du skal ikke tænke så meget over hvilken virkning det har på andre, men i stedet hvilken virkning det har på dig. Du har mulighed for at kunne mærke et meget stort resultat, mens andre slet ikke vil kunne mærke en ændring.

håndbold udstyr

Kompressionstights sætter gang i blodomløbet

Det som trykket i dine kompressionstights gør, er at sætte gang i dit blodomløb. Med et bedre blodomløb vil blodet hurtigere kunne afgive ilt og andre næringsstoffer til dine muskler. Når du træner vil dine muskler bruge ilten og næringsstofferne hurtigt, særligt hvis du ikke er vant til at træne håndbold i længere tid af gangen.

Derudover kan kompressionstights også fjerne de affaldsstoffer, som du ikke gider have i din krop. Den værste affaldsstof, som du får fjernet er mælkesyre, og faktisk er det mælkesyre, som gør at du har ondt i kroppen efter en hård træning.

Hvis du gerne vil have den maksimale effekt ud af dine kompressionstights, skal du ikke kun have dem på mens du træner. Det er en god idé at tage dem på en halv time inden du skal til at træne, netop fordi at det varmer dine muskler op, samtidig med at det virkelig sætter gang i dit blodomløb. Når du begynder at træne vil blodomløbet allerede være godt, og der går derfor længere tid inden du får brug den store fordel, som kompressionstights giver.

Du skal også have dine kompressionstights på efter din håndboldtræning, og det skyldes, at der fortsat er noget mælkesyre, som du skal have ud af dit kredsløb. Udover at fjerne mælkesyren, har dine muskler også brug for noget ilt, således at de kan restituere, uden at være under pres.

Kompressionstights lader dig blive længere på banen

Da kompressionstights gør at du ikke vil få ondt i dine muskler, har du mulighed for at holde dig i god stand i længere tid. Har du en vane med at blive træt halvvejs igennem kampen, kan det allerede nu være en god idé at kigge på nogle kompressionstights. Der er stor forskel på gode og dårlige kompressionstights, og du skal derfor være sikker på at du undersøger markedet for alle de kompressionstights, som du har mulighed for at finde.

Hvis en af dine venner anbefaler et bestemt mærke kompressionstights, kan det godt anbefales at du kigger på dem også. Selvom vi er forskellige, er det altid en god idé at kigge på nogle kompressionstights som andre har anbefalet.

Prisen på kompressionstights er heldigvis ikke den værste, og hvis du køber dem uden for sæson, kan du faktisk få dem rigtigt billigt. Det kræver blot, at du ikke har brug for dine kompressionstights her og nu. Du kan købe dine kompressionstights på internettet og i forskellige butikker på gågaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *