Hvorfor vælge mobilt bredbånd frem for almindeligt bredbånd?

I dagens Danmark er det en nødvendighed at have internet for mange mennesker. Flere og flere vil påstå at de ikke kan leve uden internet. Uden man måske tænker over det, er internettet en kæmpe del af vores hverdag. Forestil dig at du sidder og snakker med en ven. Pludselig bliver I i tvivl om hvilket land der vandt VM i fodbold i 1996. Ingen af jer kan komme i tanke om det. Der er dog ingen grund til fortvivlelse, for alle har internettet lige ved hånden gennem mobilen.

Internettet er altså blevet en kæmpe del af vores hverdag, både når vi er ude og når vi er hjemme. Derfor er det ekstra vigtigt at have en ordentlig forbindelse. En langsom internetforbindelse kan gøre de fleste mennesker irriteret. I dag findes der groft sagt to typer internet – det trådløse mobile bredbånd og det almindelige bredbånd som kommer via et stik. I mange år har sidstnævnte været det mest almindelige, men mobilt bredbånd bliver mere og mere udbredt.

Fordele ved mobilt bredbånd

Den største fordel ved det mobile bredbånd bliver gjort klart gennem navnet – det er mobilt. I mange hjem er der i dag mange forskellige enheder, som har brug for at kunne komme på nettet. Før i tiden havde huset en eller måske flere stationære computere, som fik internet gennem et stik. I dag har vi smartphones, tablets og bærbare computere, som skal kunne komme på nettet. Her er det nødvendigt med trådløst internet. Hvis man vælger at få sit trådløse internet gennem en router, som er koblet til det almindelige bredbånd, går man glip af nogle forskellige muligheder, som man får ved at gå på det mobile 3G eller 4G netværk. Du får nemlig muligheden for at gå på nettet overalt.

Ulemper og andre overvejelser

Den store fordel i at kunne komme på nettet overalt med det mobile bredbånd, begrænses ofte i de forskellige abonnementer ved at der er et begrænset antal GB data inkluderet. Her skiller abonnementerne for det mobile bredbånd sig ud i forhold til abonnementer på almindeligt bredbånd, hvor der ingen begrænsninger er. Så selvom det er smart at man kan have sit internet med sig overalt, er man begrænset i forhold til hvor meget data man kan bruge. Prisen på de to slags abonnementer er ofte meget ens, og derfor kan man argumentere for at man ikke får lige så meget for pengene ved det mobile bredbånd.

Hvis man skal afgøre om det kan betale sig at have et abonnement på det mobile bredbånd, skal man vide hvor meget data man cirka bruger om måneden. Herefter kan man lave en kvalificeret beslutning. Hvis man har et højt data forbrug, kan det bedst svare sig med det almindelige bredbånd. For at gøre det almindelige bredbånd mobilt i ens eget hjem skal man blot have en router til trådløst internet. Der medfølger næsten altid en trådløs router, når man opretter sig som kunde hos en af de mange bredbåndsudbydere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *