Ny eller brugt MacBook oplader?

Hvad end årsagen til at du skal have en ny MacBook oplader er, så kan det være en god idé at være afklaret med sig selv om, hvad man egentlig har behov for. Har du lyst til en sprit ny MacBook oplader, eller kan du sagtens klare dig med at købe en brugt MacBook oplader? Du får her både fordele og ulemper ved at købe en ny eller brugt MacBook oplader.

Ny MacBook oplader – Fordele

macbookNår du skal have en ny MacBook oplader, så tænker du nok først på at erhverve dig en ny. Dette er fordelagtigt i den forstand, at du får et fuldkommen nyt og urørt produkt – altså ingen slitage. Derudover hører der selvfølgelig også en garanti med fra forhandleren, idet du ikke skal komme hjem med et produkt der ikke virker. Ligeledes dækker denne garanti hos de fleste forhandlere i op til et år, hvilket er en rigtig god sikkerhed at have, hvis man har tendens til at ødelægge eller forelægge sin oplader. Alt i alt er fordelene ved at købe en ny MacBook oplader, at du får et helt nyt produkt uden nogen fare for at funktionen pludselig ophører grundet slitage, samt garantien på dit køb, der altid er en god ting at have med.

Ny MacBook oplader – Ulemper

Selvom der måske findes flere fordele, når det kommer til hvorvidt man skal købe en ny MacBook oplader eller ej, så er det alligevel ikke uden ulemper. Den primære ulempe ved at købe en MacBook oplader fra ny er selvfølgelig prisen. Afhængigt af om du har en MacBook Air eller en MacBook Pro, hvilken tommer skærmen er, hvilket watt-tal opladeren skal have osv., så kan prisen selvfølgelig variere, men som udgangspunkt ligger vi i den dyre ende. Nogen ser måske ikke prisen som en særlig stor ulempe, hvis man er opsat på at opladeren skal være fra ny, men det kan alligevel for mange være dyrt at smide 600-700 kr. efter en oplader. Du skal derfor selv vurdere, hvad du er villig til at betale for din kommende MacBook oplader.

Brugt MacBook oplader – Fordele

Alternativt til en ny MacBook oplader fra butikkerne eller online, kan du altid vælge at købe en brugt MacBook oplader. Via bl.a. Facebook, DBA, DeGuleSider mm. kan du finde flere i din by eller omegn, der sælger netop den oplader du leder efter. Her kan standen selvfølgelig variere, alt efter hvor længe folk har benyttet sig af den, men det fremgår altid i annoncen. Den helt store fordel ved at købe en brugt MacBook oplader online, er derfor prisen. Vælger du at købe en brugt MacBook oplader, så undgår du at betale fuld pris, og alt efter standen kan du ofte sammen med sælgeren finde frem til en fornuftig og rimelig pris.


Brugt MacBook oplader – Ulemper

Idet du vælger en brugt MacBook oplader, er der selvfølgelig også nogle ting du går glip af. Dette er først og fremmest, det faktum at den har været brugt, altså er der større risiko for at den går i stykker, hvis den er i mindre god stand – derfor er det vigtigt at du nøje undersøger de opladere du har kig på. Dernæst er det selvfølgelig garantien, eller mangel på samme. Det er meget sjældent, at sælgeren stadig er i besiddelse af kvitteringen, hvis ikke den allerede er udløbet – afhængigt af hvor gammel opladeren er. Derfor har du ingen garanti på din oplader, i tilfælde af at den skulle gå i stykker. Men igen er det op til dig, hvorvidt du føler det er en stor risiko at løbe, hvis du køber en brugt MacBook oplader, uden garanti eller kvittering. Alt i alt er der både fordele og ulemper ved en brugt og ny MacBook oplader, så det handler i sidste ende om, hvad du ønsker at prioritere højest, når du skal erhverve dig en oplader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *