Omstilling til vedvarende energi

Global opvarmning har længe været et omdiskuteret emne. Politikere, forskere og debattører er til stadighed uenige om, hvor stort et problem det reelt er. De fleste er efterhånden blevet enige om, at vi ikke kan forsætte som vi gør nu. Hvis vi fortsætter som nu, vil vi løbe tør for fossile brændstoffer. Her kommer vedvarende energi ind i billedet, som er energikilder, der ikke er begrænsede og som er CO2 neutrale.

Brug af vedvarende energi i husholdningen

sol energiDet kan være lidt svært at forholde sig til et så stort fænomen som global opvarmning. Hvad betyder det konkret for mig? Kan jeg overhovedet gøre en forskel? Og det kan du. Hvis vi alle prøver på at gøre bare en lille forskel, ender vi med at kunne gøre en kæmpe forskel i fællesskab. Global opvarmning er et problem der skal løses i fællesskab. Og hvordan kan du så helt konkret gøre en forskel? Du kan starte med at få øjnene op for brug af vedvarende energi i din husholdning. Der er nemlig både fordele for dig og for miljøet. En af de mest populære former er solpaneler. Ved at opsætte solpaneler på dit tag eller andre steder, kan du udnytte den naturlige energi, som solen stråler beriger vores jord med. Ved at udnytte en naturlig energikilde undgår du udledning af CO2, men du har samtidig mulighed for at spare mange penge på din elregning. Det må siges at være en win-win situation. På samme måde kan vinden udnyttes som naturlig energikilde og sørge for at du kan tænde lyset i dit hus.

Vedvarende energi i et globalt perspektiv

Som nævnt, kan det være svært for mange at se meningen med at gøre noget for miljøet i sin daglige husholdning, fordi det kan virke som om det ikke gøre nogen forskel i det globale perspektiv. Hvorfor skal jeg huske at slukke for lyset, når lande som Kina og USA udleder helt ubeskriveligt meget CO2? Hvorfor skal et lille land som Danmark omstille til vedvarende energi, når andre lande ikke gør? Hertil må det bare pointeres, at hvis alle tænkte sådan, ville der slet ikke ske noget. Det bliver nødt til at starte i det små, så det kan vokse sig større og til sidst inkludere os alle. Her i Danmark er alvoren efterhånden begyndt at gå op for politikerne. Vi har set at vindenergi er blevet en meget mere attraktiv form for energi. Selv private er begyndt at bruge vindenergi. Der findes mange forskellige former for vedvarende energi og der er derfor efterhånden ikke flere undskyldninger for at bruge fossile brændstoffer. Forskere arbejder på højtryk for at udvikle nye former for udnyttelse af energi. Vores biler kan nu køre på strøm i stedet for benzin. Vi begynder altså at få øjnene op for mere miljøvenlige energikilder og for hvilke fordele vi kan få ud af det. Selvfølgelig er det vigtigt at gøre noget godt for miljøet, men mennesket er egoistisk og vil selvfølgelig også have noget ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *