PTSD behandling – til dig med ondt i sindet

PTSD er noget man hører oftere og oftere, at nogen man kender, eller nogen man hører om, fejler. De fleste fejler det, fordi de har været i krig, men man kan også fejle det, uden at have været i krig. Til dem som der ikke har været i krig, er der selvfølgelig forskel på behandlingen, da man ikke får flashbacks, men man har oplevet den samme form for stærk trauma.

Traumatiserende oplevelse

deprimeretTil de som har været i krig, er der nogen, der går ned med flaget, fordi det de oplever, er så traumatiserende, at det ikke kan kaperes for vedkommende. Det kan være alt fra dødsfald i ekstrem grad, fx i forbindelse med en bombe eller ved skud. Det er meget individuelt hvad der for mennesker bliver traumatiserende for dem, og det kan være en blanding af mange ting, at man er mere åben eller modtagelige overfor traumet, og derfor bliver så mærket af det, at det sætter sine spor i sindet og man bliver sy af det. Hvis man ikke har været krig, men har oplevet en traumatiserende oplevelse, er det, det samme princip, men uden, at man oplever episoden igen. Fx ved at drømme og have mareridt om det. Man kan stadig blive mindet om det, og kan blive dårlig af at tale om episoden, som man er blevet syg af. Lider du af disse ting, er det bare med at komme afsted til din egen læge eller andre der kan hjælpe. Du kan finde behandling de fleste steder, i de større byer, herunder København (se denne hjemmeside). Det er først når du får diagnosen, at den specifikke behandling kan gå i gang. Det kan ske hos en psykiater på Frederiksberg. Der findes også muligheder omkring Østerbro, hvis du bor tættere derpå.

Kom i bedring hurtigst muligt

En PTSD behandling kan være det eneste der kan få en syg til at komme ud af sin lidelse. Der kan være rigtig mange ubehagelige konsekvenser forbundet ved, at lide af en psykisk sygdom. Èt af problemerne er, at man føler sig skør og at man lever et liv man ikke længere kan finde ud at leve. Man er bevidst om, at man ikke er som før, at man ikke kan klare de samme ting, at man ikke har den samme livslyst, og også at man har svært ved de sociale relationer. Denne smertende tilstand kan man komme ud af, ikke alle lige hurtigt, men at vide, at man ikke er blevet skør, men at man bare er blevet syg, er en vigtig kendsgerning for mange, da det er det der nager dem aller mest. Det er aldrig sjovt, ikke have kontrol, når man gerne vil have kontrol over sit eget liv. Ens liv blevet meget påvirket af tilstanden som man befinder sig i, og det kan være svært at erkende, at man er syg og har behov for hjælp. Derfor er det vigtig at komme i behandling hurtigst muligt, så smerterne kan få ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *