Start dit eget autoværksted og gør forholdene for medarbejderne bedre

Når man er automekaniker er der muligheder for flere forskellige slags job. De fleste får efter deres uddannelse arbejde hos en virksomhed, der beskæftiger sig med at sætte biler i stand. Disse værksteder har ofte lange arbejdstimer, da værkstæderne har åbent mange timer om dagen. Dette er for at imødekomme kundernes ønsker om, at de til enhver tid kan få deres bil til reparation eller syn. Skader i bilen kan nemlig komme pludseligt og uventet, og visse ting skal helst behandles med det samme. Dette betyder dog også, at det kan blive nogle meget lange dage for medarbejderne. De skal kunne imødese de mange kunder, der har brug for en akut tid hos værkstedet. Derfor kan jobbet godt gå hen og blive meget stressende for en ny-udklækket bilmekaniker.

Jobbet kan nemlig også være meget fysisk krævende, da man skal løfte mange tunge ting, og sidde i belastende stillinger i længere tid. Desuden kommer man ofte i kontakt med giftige dampe fra benzinen og andre stoffer. Når man kommer under tidspres med at få en bil færdig og klar til kunden, kan man derfor godt have tendens til at overse sin egen helbredsmæssige tilstand. Chefen på dette autoværksted kan også vise sig at være mindre god til at checke op på, hvordan medarbejdernes fysiske tilstande er, og om sikkerhedsprocedurerne bliver overholdt. Man kan arbejde mange år sådan et sted uden at overveje, om der findes bedre alternativer. Mange automekanikere er som udgangspunkt glade for deres job, men søger bedre forhold. Dette kan man gøre ved at søge nyt job hos et andet værksted, men også ved at prøve at være selvstændig.

reparation af bil

Udlev den selvstændige drøm og start dit egen autoværksted

For mange kan det være en meget skræmmende tanke at skulle starte sin egen selvstændige virksomhed. Der er nemlig mange risici forbundet med, at skulle være sin egen chef. For det første skal man i banken og låne en masse kapital, til at kunne starte virksomheden op med. Dette kan virke skræmmende for mange, da ingen har lyst til at skulle være i alt for meget gæld. Desuden kræver det store lån, at man investerer al sin tid i, at få virksomheden op at køre. Går man konkurs, har man nemlig mistet mange penge i det lange løb. Heldigvis afholder denne risiko ikke alle for at udleve drømmen om at have sit eget firma.

Der er nemlig også mange fordele ved at eje sit eget autoværksted. Man kan for eksempel sørge for, at alle medarbejderne arbejder under gode vilkår. Det skaber et godt arbejdsmiljø, som i sidste ende også vil kunne mærkes på effektiviteten, og dermed også lønchecken. Det er derudover en god idé at placere sit værksted et sted på Nordsjælland, for eksempel i Helsingør, hvor der er stor efterspørgsel efter dygtige automekanikere. Således skaber man en god fremtid for sin kommende virksomhed, og sikrer sit de bedste arbejdsforhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *