Telenor Norge ændrer nu deres mobilabonnementer til rene data-pakker

Telenor går forrest på det norske marked, og har netop lanceret at de ændre deres mobilabonnementer til rene data-abonnementer.

Hvad betyder så et rent data mobilabonnement? Ja det er der nok flere der vil spørge om, men faktisk er det ganske simpelt. Det går faktisk i bund og grund ud på, at Telenor ændre deres mobilabonnementer, så der kun kan bruges data, intet andet.

Et rent data mobilabonnement vil derfor sige, et mobilabonnement hvor der ikke længere er nogen begrænsning på SMS/MMS, ja faktisk er der slet ikke noget der hedder SMS/MMS. Det samme gælder for opkaldsafgift, da et data mobilabonnement kun anvendes ved hjælp af internettet. Det har derfor ikke længere noget at sige hvor mange SMS’er du sender om måneden, eller hvor mange minutter eller timer du ringer for om måneden. Alt bliver datareguleret, og du har derfor kun et mobilabonnement med data.

Telenor går derfor forrest når det gælder udviklingen af mobilabonnementer. Alle ved på nuværende tidspunkt godt at det er rene data-abonnementer vi alle render hen imod. Dog er det endnu ikke helt sagt, om de danske brugere er klar til dette.

Telenor er nemlig ikke den første udbyder der lancere rene data mobilabonnementer i Norge. Også NetCom, et andet stort norsk teleselskab, ændrede allerede nogle mobilabonnementer tilbage i 2013 , til rene data abonnementer. Nu gør Telenor så det samme i Norge, og hvem ved hvornår disse ændringer også kommer til Danmark.

For som sagt er udviklingen i denne retning. Langt flere bruger i dag nettet til at skrive over end de rent faktisk bruger sendemaster til SMS og MMS. Det skyldes at alle smartphones i dag, nok bedst kendt er iMessage fra iphonen, som sender SMS’er med andre iPhones over internettet, uden man som bruger ligger specielt meget mærke til det. Ligeledes er der flere og flere i dag, der vælger at skrive over Messenger fra Fasebook i dag, end rent faktisk at skrive over SMS.

Udviklingen er altså klar, også når det gælder opkald. Ved opkald er det rigtig mange, specielt kender man det, hvis en af parterne er i udlandet, hvor man vælger at ringe over Facetime, WhatsApp eller måske Skype. Det koster ligeledes heller ingenting, da det hele kører over data, altså over internettet.

Udviklingen med et rent data mobilabonnement er dog ikke helt så langt fremme som i Norge. Her hjemme kunne et rent data abonnement helt sikkert godt sælges, men det kan give lidt komplikationer, hvis ikke internetforbindelsen er god altid. Og netop det med forbindelsen variere en hel del her hjemme i Danmark. For selvom vi har virkelig gode forbindelser i de største byer her hjemme, ja så kniber den gode forbindelse hurtigt, når man kommer lidt ud i ydreområderne, eller i hvert fald hastigheden herpå.

Det er dog forventeligt, at vi ser et mobilabonnement eller flere, der udelukkende er drevet af data i den nærmeste fremtid, også her hjemme i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *