Udsmyk din have med natursten fra Ribe

Har du en have og har du lyst til at give den lidt mere glans, så skal du overveje at benytte dig af natursten. Det er en så lækker opfindelse, og så er den 100% naturskabt. Derudover fungerer den som et godt supplement til almindelige sten, som du typisk ser i mange danske haver. Det kan derfor hurtigt blive ensformigt og for kedeligt til de fleste, og derfor tyr mange til alternativer. Har du først besluttet dig for at bruge natursten, er der blot nogle enkle detaljer, som du skal have i tankerne, og så skal alting nok gå godt.

natursten

Natursten kan bruges til at skabe nye rum

Selvom mange måske ser natursten som noget, der bare lægges ud et sted, kan brugen af natursten sagtens være strategisk. Det er nemlig sådan, at vælger man nogle natursten i en ordentlig størrelse, kan de hurtigt danne en slags væg, og dermed kan du skabe nye og mere funktionelle rum i din have. Det er selvfølgelig ikke rigtige rum, men det er en form for afskærmning, der får dig til at føle det er. I Ribe er det noget, som der bliver brugt kreativt. Haver behøves nemlig ikke ligne hinanden, og har man børn, så kan natursten være oplagte. Det er nemlig muligt at skabe små landskaber, hvor natursten danner rammerne. På den måde kan du lave små veje gennem haven, forhøjninger, hvor børnene kan kravle op og ikke mindst udsmykke en lille sø, med flotte og passende natursten. Du kan selvfølgelig selv vælge højden på brugen af dine natursten, men det kan betale sig ikke at gøre det alt for højt. I sådan et tilfælde, kan det hurtigt virke som en labyrint, frem for noget med et flot udseende, og muligvis skræmme yngre børn.

Natursten er god udnyttelse af naturen

Det er fantastisk, når man kan gøre brug af naturen. Vi gør det hver dag, og vi nyder den generelt i stor grad, så snart vi træder udenfor vores hoveddør. Dog kan den udnyttes endnu mere, og det er hvad vi kan gøre ved at bruge natursten. De er nemlig ikke udviklede særligt til formålet, så der er ikke spildt unødige kræfter på den proces. Det vil du typisk se, hvis det er andre typer af sten. Derudover så har man i Ribe fundet en stor gruppe natursten, hvis størrelser og former, virkelig kan charmere sig ind hos de fleste. Natursten er nemlig naturskabte, så det er ikke til at forudse, hvordan de kommer til at se ud eller hvordan de har set ud. Det giver din brug af dem, en helt ny dimension, fordi ingen sten er ens. Det giver også mulighed for at bygge dem efter egne ønsker, og med et par timer i værkstedet, kan man hurtigt have skabt noget med natursten, som man formentlig aldrig kunne have forestillet sig selv. Har du brug for råd, kan du altid spørge en gartner. De er vant til at arbejde med sådan noget, så de har sikkert masser af gode råd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *