Valnødder er de bedste nødder for dit helbred

Der findes mange forskellige nødder, men der skal ikke være nogen tvivl om, at det er valnødden, der er den type nød, der indeholder absolut flest antioxidanter. Det betyder også, at det er en rigtig god idé at spise syv valnødder om dagen. Mere specifikt, så indeholder en god håndfuld valnødder næsten det dobbelte antal antioxidanter som en tilsvarende stor portion mandler, pistacienødder, hasselnødder, cashewnødder, pekannødder eller jordnødder, hvilket er blevet bevist gennem en undersøgelse, der er lavet af University of Scranton, der er placeret i Pennsylvania. Bag denne undersøgelse står ph.d. Joe Vinson, der klart og tydeligt anbefaler, at man spiser syv valnødder om dagen, hvilket blandt andet er med til at mindske risikoen for kræft, hjertesygdomme og type-2 diabetes, hvorfor det er en god idé.

Vær ikke bange for at tage på, når du spiser valnødder

Det skal desuden også siges, at du ikke skal være bange for at tage på, når du spiser valnødder (eller andre nødder, for den sags skyld) bare fordi de er rige på fedt og kalorier. Det er lige netop dette, der er den primære årsag til, at der er rigtig mange, som vælger at udfase nødder fra deres kost, hvilket ikke er nogen god idé, hvis du spørger Vinson, som kommer en vurdering om, at valnødder bør være en del af en sund og varieret kost, hvilket han udtalte i forbindelse med et møde i organisationen American Chemistral Society (ACS), hvor han blandt andet fremlagde undersøgelsen og dens konklusioner. Hvis du tidligere har været skræmt af valnødder i din kost, fordi du er bange for det store indhold af fedt og kalorier, så skal du være klar over, at det ikke er noget, du skal frygte!

Valnødder giver en god mæthed

Ikke nok med, at du sjældent tager på af, at spise nødder, som der – desværre – er rigtig mange, der går og tror, da nødder ikke indeholder mættede fedtsyrer, men derimod har de et stort indhold af flerumættede fedtsyrer, som er langt sundere end den mættede fedt, som du f.eks. får gennem diverse former for slik og deslige, så vil du også kunne opleve, at nødder faktisk kan have den stikmodsatte effekt, da det giver en rigtig god mæthedsfølelse og det betyder naturligvis også, at man spiser mindre på en dag, hvor man har indtaget nødder, og det kan være en stor hjælp for dig, der har en tendens til at spise en tand for meget, fordi du ikke får en ordentlig kost.

Den selvsamme undersøgelse har desuden også vist, at de antioxidanter, du finder i valnødder er 2-15 gange så effektive som antioxidantet vitamin E, som ellers i høj grad er kendt for at stimulere dit immunforsvar og samtidig også beskytte kroppens celler mod nedbrydelse fra diverse former for skadelige stoffer. Der kan også være en god fornuft i at vælge valnødder frem for andre nødder, da f.eks. cashewnødder og jordnødder for det meste er ristede, og når de bliver opvarmet, så reduceres mængden af antioxidanter også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *